Happyland

I'm just a dreamer, I dream my life away

Kell on varsti neli... hommikul. Olen 12h olnud juba üleval... :)

Täna suutis Curu mind veidi vihastada välja... suva sellest. Paremale on ka mõelda... lihtsalt, minu arvamus temast langes veelgi. Nõme, kunagi pidasin temast tõesti lugu... ja siis oli ta veel ka tõeliselt tore ja kallis sõber. Oeh, kahju natuke... samas, milleks peaksin ma pingutama... sellest ei oleks ilmselt üldse kasu. Tõenäoliselt on temal sama suva... või veelgi enam? Ah, sellel ei ole enam mingit tähtsust. Mul on niigi tegemist.

Jõudsin nii kaugele, et kavatsen ikkagi hakata korraldama uut LARPi. Samas, praegu on toimumas niigi palju mänge... ja kavatsen ennem kogemusi hankida... just GMamise osas. Ma ei taha mingit keskmisel tasemel olevat mängu korraldama hakata... see ei tasuks ennast ära. Põhjalik ettevalmistus ja väga head rollid... lisaks veel mingi väga ilus koht otsida. Hetkel ei ole ideest endast kuigi palju kaugemale jõudnud... aga mõte on hea (minu arvates). Kunagi saan selle ka teostatud! :)

Kuulan Jesus Christ Superstari muusikat. See on nii kuramuse hea. Ma ei saa aru enam isegi miks... aga meeldib. Kohe väga meeldib... Kui Tartus oli mingil suvel sai ka käidud... üks kõige ilusamaid elamusi. See muusika paneb mõtlema kristluse üle. Kohutav, mina ja teoloogia ei sobi kokku... üritan ennast niigi viia kurssi erinevate usunditega. Ja teloogia teemadel ei maksa minuga vaidlema hakata... võin hakata kaitsma peaaegu igat usundit. :P

Hetkel siis kristlus. Kristlus on vägivaldne, kuid inimesed ise on selle selliseks muutnud. Algne idee oli hea ja armas. Inimesed pidanuks elama rahus... ja õnnelikult. Siis ilmusid välja mingid hullud ja hakkasid usu nimel tapma – nõme. Nii rikutakse usundi maine ja hakatakse otsima teisi võimalusi... alati on olemas teisiti mõtlevaid inimesi. Neid, kes otsivad... ja üritavad midagi leida. Jeesus oli lihtsalt väga hea diplomaat ja temast oleks saanud hea president (Jeesus presidendiks!). Lihtsalt... ta elas valel ajal... ja valel maal.

Kell on kohe neli. MSNis ei ole ka enam peaaegu kedagi... ja rääkida polegi eriti tahtmist. Piisab hetkel ka heast muusikast... :)

Tahaks juba magada... aga und ei ole. Peaks veel mingit head animet vaatama... vist. Samas, Vampire Princess Miyu ei olegi enam nii lahe ja ahvatlev... pigem Vampire Hunter D. Aga anime on ikkagi hea... sinna ei saa midagi parata.

2 kommentaari:

Milline kristluse algne idee oli, seda ei võta praegu keegi kinni. Ilmselt ei olnud see ei halvem ega parem kui teised toonased. Oli pisike vähemus oma uue jumalaga (tegelikult üpriski nii, nagu Terra Incognitas kujutatud...;) ) Piibli järgi seda igatahes võtta ei saa, sest see raamatuke pandi kokku.... kordi hiljem, ja sinna valiti tekstid, mis sobisid. (On olemas ka hunnik välja jäetud tekste ehk apokrüüfe ja kindlasti oli neid veelgi.)

Orjade usund, oli Konstantinuse ajal arvamus kristluse kohta.

Ja Jeesus polnud (kui see jumala pojaks olemise värgendus välja arvata) midagi erilist - ainult üks prohvet nende pikas reas. Polnud ta esimene ega jäänud ka viimaseks.

Jne. Jne.

Muusääs - mis Vampire Hunter D'sse ja VPM'i võrdlusse puutub, siis pole neid võimalik võrrelda. D on tehtud ameeriklaste jaoks. St ta on tehtud lihtsalt, nii et ka eurooplased aru saavad (ilmselt paremini kui ameeriklased.)

Miyu kasutab eranditult jaapani sümboolikat - ja seda on seal lademetes. Meie oma euroopa kultuuriruumis ei saagi seda mõista, nii et anime jääb kah arusaamatuks. Sest isegi mina oma folkloristi taustaga teen jaapani mütoloogia koha pealt amöhhähhähh. Jah, on häbi küll, aga ei tunne - ja hullem veel - ei tunneta.

Ja tegelt tuleks mõlemat mitu korda vaadata. Muuseas soovitan ka säärast vampiirikat, nagu Hitsuji no uta. Pole isegi mammut, miski 3-4 osa, suudad järjest läbi vaadata. Oman. Oman enamusi vampiiri-anime'sid.

Kuulsusetu

Kaasautorid

Minevik